Event | Het uur van de inclusie

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Datum: 3 juni 2021
Tijd: 16.00 – 17.00 uur
Locatie: online

Afgelopen half jaar zijn ruim 70 jongeren met een arbeidsbeperking opgeleid tot Realist 2.0. Wat hebben we geleerd? Welke stappen zijn gezet? Hoe pakken we hierop door? En wat kan jij daarin betekenen? Samen met de nieuwe Realisten 2.0, werkgevers, beleidsmakers en professionals uit het onderwijsveld staan we op donderdag 3 juni stil bij de kansen en mogelijkheden met de opgedane ervaringen tijdens de opleiding van de Realisten Academie 2.0

Een terugblik

De opgeleide Realisten hebben de afgelopen maanden onder andere een professionele training gevolgd. Hiermee zijn zij aan de slag gegaan met een pitch of ervaringsverhaal: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en wat heb ik daarvoor nodig? Met de training en aanvullend keuzeprogramma kreeg zowel hun persoonlijke als professionele ontwikkeling een boost. Vol zelfvertrouwen gingen ze vervolgens op pad om hun verhaal te pitchen bij scholen en organisaties. Met als doel om te laten zien wat er wél mogelijk is.

Programma

Opening

Justine Feitsma, voorzitter van CNV Jongeren zal het event openen. Samen met Realist Noor Wobbes blikt zij terug op de meerwaarde van deelname aan het MDT-project de Realisten Academie 2.0.

Spreker

Sven Romkes is een man van het credo: ‘niet lullen, maar poetsen’. Hij doet niet aan excuses, ook niet aan half werk. Samen met collega’s zet hij diversiteit binnen ABN AMRO verder op de kaart. Sven valt onder het type: minder traditionele medewerker. Waarom? Met zijn inspirerende en humoristische verhaal zal hij dat toelichten.

Panelgesprekken

Carolien Booijink is een van de Realisten dit jaar. Zij heeft afgelopen tijd meerdere voorlichtingen en pitches gegeven. Deze vrolijke meid is trots op zichzelf en wat zij allemaal heeft bereikt. Ze kijkt graag naar de toekomst, maar ook naar het heden. Daarbij gaat Carolien in op de belemmeringen die zij nu ervaart.  

Richard Duppen richt zich op het thema arbeidsmarkt. Vanuit zijn rol binnen Avabel ontmoet hij veel nieuwe talenten. Tegen welke beeldvorming van jongeren met een beperking loopt hij aan? En welke rol heeft een werkgever te vervullen?

Joost van der Weide is als associate lector Sociale Innovatie verbonden aan hogeschool Windesheim. Binnen het lectoraat zoekt het team naar praktische manieren voor organisaties om optimaal gebruik te maken van het beschikbare menselijk kapitaal. Vooral voor de mensen die nu nog vaak buiten beeld blijven.

Deze sprekers gaan met elkaar in gesprek over de gezamenlijke verantwoordelijkheid rondom de beeldvorming van jongeren met een beperking en het thema inclusie. Hierbij is nadrukkelijk aandacht voor de ervaringsdeskundigheid van de Realisten 2.0. Er zullen genoeg mogelijkheden zijn om zelf vragen te stellen aan de panelleden.

Aansluitend vindt vanaf 17.00 uur een specifiek event plaats voor de jongeren die zijn opgeleid tot Realist 2.0. Hier ontvangen zij het Europass-vrijwilligerscertificaat.  

Meld je aan!

Deelname aan het event is geheel gratis. Wil jij je laten inspireren en stappen zetten naar een gelijkwaardige arbeidsmarkt? Meld je dan hieronder aan. We kijken er naar uit om je op 3 juni digitaal te ontmoeten!

Logo Maatschappelijke diensttijd

Ik wil erbij zijn!

    Comments are closed.

    Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support