Nodig een Realist uit

Nodig een Realist uit

In onze maatschappij bestaat vaak op voorhand al een beeld van mensen met een arbeidsbeperking. Daardoor blijven hun arbeidskansen achter. Met de Realisten Academie 2.0: de inclusie-makers willen we het taboe doorbreken en gelijke kansen voor deze jongeren creëren. Daar kan jij met je school of bedrijf bij helpen! Met persoonlijke, eerlijke en inspirerende ervaringsverhalen nemen jongeren je mee in hun leerproces en vertellen ze over hun persoonlijke ervaringen en inzichten.

Wat kan een Realist voor een organisatie betekenen?

Onze Realisten - jongeren met een arbeidsbeperking - zijn ervaringsdeskundigen die hun unieke kijk op de arbeidsmarkt uitdragen bij bedrijven en scholen. Dit kan in de vorm van een:

  • Pitch: het persoonlijke verhaal van een jongere in een notendop, ongeveer 10 minuten, met achteraf de mogelijkheid voor vragen en terugkoppeling.
  • Ervaringsverhaal: een interactief gesprek van ongeveer 45 minuten, waarin het persoonlijke verhaal van een jongere wordt gedeeld en prikkelende stellingen worden voorgelegd aan de deelnemers.

Wil je ook jouw studenten of collega’s inspireren? Help mee om het taboe rondom arbeidsbeperkingen te doorbreken en meld je aan!

Download hier de folder.