De inclusie-makers

De inclusie-makers

Met de ‘Realisten Academie: de inclusie-makers’ maken jongeren met een beperking - met pitches/voorlichtingen - instanties, (onderwijs)instellingen en bedrijven bewust van hun ervaringen met (hun kansen op) het maken van een succesvolle entree tot de arbeidsmarkt. In het traject, wat voor deelnemers zes maanden duurt en 3,5 uur per week in beslag neemt, worden jongeren opgeleid tot Realist. Ze krijgen een basistraining, intervisiesessies en een keuzeprogramma en een plek binnen een regionale ‘Kweek-Pool’. In deze kweek-pool delen jongeren persoonlijke ervaringen, netwerken en (baan)ingangen met elkaar en moedigen elkaar aan. Na afloop ontvangen deelnemers twee certificaten:

  1. het nieuwe landelijke VWS-MDT-certificaat
  2. en het vrijwilligers- Europass-certificaat.

Duurzame regionale impact

Het landelijke MDT-project 'Realisten Academie: de inclusie-makers' maakt op verschillende manieren duurzame, regionale impact:

  • Jongeren met een beperking ontwikkelen binnen de Realisten Academie hun 21st-century-skills door het volgen van trainingssessies en intervisie-momenten. Ook bouwen ze aan hun sociaal kapitaal: als Realist (deelnemer van de Academie) vergroten ze hun persoonlijke en zakelijke netwerken.
  • De Realisten activeren met hun inspirerende en prikkelende verhalen anderen binnen hun regio  (werkgevers, onderwijs, peers, HR-studenten, etc.) hun verantwoording te nemen.
  • Deelnemers van de Realisten Academie worden versterkt en in hun kracht gezet door werkgevers en studenten binnen het onderwijs (mbo/hbo-onderwijs met Human Resources-studierichtingen). Zo werken we aan een pragmatische invulling van inclusie.
  • De kweek-pools hebben een alumni-functie en zijn blijvend aanwezig binnen de regio’s. Het zijn en blijven ontmoetingsplekken voor de deelnemers; voor inclusie-makers.

Lees meer over de landelijke aanpak met regionale impact.

Meer informatie

Heb je vragen over wat de mogelijkheden zijn? Bekijk onze website of neem direct contact met ons op.

Lees meer over .....