Werk dat bij jou past

Werk dat bij jou past

Wat voor iemand zonder beperking(en) vanzelfsprekend is, is voor een werkzoekende met een beperking of handicap een heel ander verhaal. Solliciteren is natuurlijk altijd spannend, maar wanneer je te maken hebt met een arbeidsbeperking kan het nog spannender zijn. Je kunt het gevoel hebben met 1-0 achter te staan. Je wilt natuurlijk je droombaan vinden. Die mooie werkplek waar jij goed past, je kan door ontwikkelen en waar men rekening houdt met je arbeidsbeperking. Met de Realisten Academie: de inclusie-makers helpen we jou om een realistisch beeld te krijgen van jouw talenten en jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd zet jij je in voor een gelijkwaardige arbeidsmarkt met jouw persoonlijke verhaal.  

Wat kan je nog meer doen bij de Realisten Academie 2.0: de inclusie-makers?

Wil jij je beter voorbereiden op jouw stap naar de arbeidsmarkt ? Neem dan deel aan de Realisten Academie 2.0. We leiden je gratis op tot Realist met begeleiding en training op maat. Zo ben je beter voorbereid en krijg je meer kansen op de arbeidsmarkt. Meld je ook aan!

Tips voor bij het solliciteren

Werkgevers hebben niet altijd evenveel ervaring met werknemers die een arbeidsbeperking hebben. Misschien hebben zij vooroordelen of durven ze het simpelweg niet aan. Er zijn verschillende redenen waarom je wel of niet wilt vertellen over je beperking. Dat is heel persoonlijk en afhankelijk van veel factoren. Er is geen gouden regel, geen algemeen geldend advies.

Soms word je bij voorbaat al niet voor een sollicitatiegesprek uitgenodigd of kom je niet door de eerste ronde vanwege je beperking. Focus op wat je wél kan. Richt je daarbij op wat binnen de grenzen van je beperking wél kan. Denk na over: wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Wat motiveert mij? Welk soort werk past bij mij? Wat wil ik worden? Wie kan mij daarbij helpen?
Benoem bij je sollicitatie de financiële middelen waar een werkgever aanspraak op kan maken. Bijvoorbeeld subsidies voor noodzakelijke aanpassingen op de werkplek, begeleiding door een jobcoach en de mogelijkheid tot een proefplaatsing met behoud van uitkering.
Bekijk de oefeningen die je kunnen helpen bij het maken van een zelfanalyse. Zo leer je jezelf nog beter kennen. Ook vind je er tips voor het vinden van een passende baan.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Heb je vragen over wat de mogelijkheden zijn? Kijk dan eens rond op de website of neem direct contact met ons op. Lees ook de ervaringen van anderen die je al voor zijn gegaan. Neem je deel aan de Realisten Academie 2.0, dan kan je dit eenvoudig combineren naast bijvoorbeeld jouw studie.