Solliciteren

Solliciteren

Tijdens deze online module (zelfstudie) leer je hoe je met jouw sollicitatiebrief opvalt. We leren je vacatures te analyseren en hoe je een sollicitatiebrief en een cv schrijft. We geven je daarbij de do’s en dont’s met tips en tops.

Je hebt een interessante vacature gevonden. Je wilt reageren en graag uitgenodigd worden. Hoe zorg je ervoor dat je opvalt? Tijdens de module beginnen we met vacatureanalyse. Het is belangrijk om voldoende informatie te hebben om een goede sollicitatiebrief te schrijven met bijbehorend cv. Na de vacatureanalyse kijken we naar theorie over brieven en cv’s en voorbeelden: opbouw, wat doe je wel (de do’s) en wat doe je niet (de dont’s). Ook gaan we in op hoe je omgaat met gaten in je cv. Vervolgens gaan we concreet aan de slag met eigen voorbeeldbrieven en cv’s: wat zijn tops en wat zijn tips. Aan het eind van de module heb jij concrete handvatten voor je eigen brief en cv.
Vervolgens gaan we in op diverse sollicitatieprocedures: wat doe je wel en niet in welke fase van dit proces. We zoomen daarna verder in op het sollicitatiegesprek. Of je nu vaker sollicitatiegesprekken gevoerd hebt of niet, het gesprek blijft altijd spannend. Gelukkig kun je een sollicitatiegesprek goed voorbereiden. Of dat nu een gesprek is dat fysiek, op locatie plaatsvindt of via een videoverbinding. Je bereidt je het beste voor door niet alleen te bedenken wat je wilt zeggen, maar vooral door de vragen en je antwoorden echt te oefenen. We eindigen met een ‘proef sollicitatiegesprek’ met een ‘echte’ werkgever.

Resultaat

Aan het eind van deze module heb je kennis over het sollicitatieproces. Je weet hoe je je het beste kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. En je hebt concrete tips en tops gekregen naar aanleiding van een ‘proef sollicitatiegesprek’.