Welke talenten kunnen iets bijdragen aan jouw organisatie?

Welke talenten kunnen iets bijdragen aan jouw organisatie?

De 'Realisten Academie 2.0: de inclusie-makers' is er voor, door en met jongeren van 14-27 jaar met een lichamelijke handicap, chronische ziekte of psychische of verstandelijke beperking. De Realisten Academie leidt hen op tot Realist. Dit zijn jongeren met een beperking die een realistisch beeld hebben van wat zij wel en niet kunnen. Welke talenten kunnen iets bijdragen aan jouw organisatie?

Focus op talenten

Voor jongeren met een arbeidsbeperking is het belangrijk zich bewust te zijn van hun mogelijkheden om te werken met een handicap of beperking. Is het werk realistisch voor hem of haar? De focus ligt hier op hun talenten. Wat zijn die talenten? Wat hebben ze een werkgever te bieden? Welke vaardigheden kunnen ze met een fysieke of mentale beperking wél uitvoeren? Als organisatie die openstaat voor jongeren met een arbeidsbeperking – en daarmee inclusie bevordert – is het prettig mee te denken met deze jongeren. Welke talenten heb ik nodig voor mijn organisatie? Welke aanpassingen kan ik doen en bij welke instanties kan ik aankloppen voor (financiële) hulp?

Motivatie

Naast competenties en vaardigheden is motivatie bij jongeren met een arbeidsbeperking onmisbaar. Staat jouw organisatie open voor meer inclusie? Kijk dan – net als bij iedere andere werknemer – naar bereidheid tot leren, veranderen en ontwikkelen. Blijkt er toch geen match te zijn? Dat kan. Zorg ervoor dat je transparant bent over waarom een jongere met een arbeidsbeperking niet aan het werk kan binnen jouw organisatie. Kunnen vanwege een handicap of beperking niet alle taken uit de taakomschrijving uitgevoerd worden? Kunnen collega’s bij uitval of mindere productiviteit niet bijspringen? Koppel dit terug, zodat het realistische beeld van de collega nog iets bijgestuurd wordt.

Nodig een Realist uit

Wil je ook jouw studenten of collega’s inspireren of kennis laten maken met een Realist? Help mee om de inclusie van de jongeren met een beperking op de arbeidsmarkt te bevorderen en meld je school of bedrijf aan!