Hoe kun je iets bijdragen als organisatie?

Hoe kun je iets bijdragen als organisatie?

Jongeren met een arbeidsbeperking – Realisten – zijn ervaringsdeskundigen die hun unieke kijk op de arbeidsmarkt uitdragen bij bedrijven en scholen. Dit kan in de vorm van een korte pitch of een ervaringsverhaal met prikkelende stellingen. Wanneer kun jij iets bijdragen als organisatie?

Inclusief beleid

Bij een inclusief beleid gaat het erom dat iederéén volwaardig mee kan doen. Een inclusieve organisatie maakt zo goed mogelijk gebruik van diverse talenten en vermogens op de arbeidsmarkt. Alle werknemers komen tot hun recht, ongeacht leeftijd, levensfase, functieverblijfsduur, geslacht of herkomst, of arbeidsbeperking. Hoe inclusief is jouw school of bedrijf op dit moment? Kijk eens of er ruimte is om meer mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen.

Organiseer een event

Hoe creëer je draagvlak voor inclusie? Denk eens aan een activiteit rondom diversiteit of organiseer bijvoorbeeld een themadag. Op dit soort bijeenkomsten kan een pitch of voorlichting van een jongere met een arbeidsbeperking een mooie bijdrage zijn. Of kijk eens naar de evenementen die je organiseert vanuit je school of bedrijf. Past een Realist daar bijvoorbeeld goed binnen een paneldiscussie of als gastspreker? Belangrijk is: praat niet over elkaar, maar met elkaar.

Bereid je medewerkers goed voor

Ben je van plan iemand met een arbeidsbeperking in dienst te nemen? Bereid je medewerkers dan zo goed mogelijk voor. Bied bijvoorbeeld een training of masterclass aan die daarbij kan helpen; aan collega's individueel of het gehele team.

Nodig een Realist uit

Wil je ook jouw studenten of collega’s inspireren? Help mee om de inclusie van de jongeren met een beperking op de arbeidsmarkt te bevorderen en meld je school of bedrijf aan!