Over ons

Over ons

Met de 'Realisten Academie 2.0: de inclusie-makers' gaan we samen voor gelijke kansen. We werken aan een positieve beeldvorming en doorbreken taboes rondom arbeidsbeperkingen. Dit doen we door jongeren met een arbeidsbeperking te trainen en hen te verbinden met jongeren en organisaties. Daarbij zorgen we voor zowel landelijke als regionale impact. 

Wat doet de Realisten Academie: de inclusie-makers?

De Realisten Academie 2.0 is er voor, door en met jongeren van 14-27 jaar met een lichamelijke handicap, chronische ziekte of psychische of verstandelijke beperking. De Realisten Academie 2.0 leidt hen op tot Realist. Dit zijn jongeren met een beperking die een realistisch beeld hebben van wat zij wel en niet kunnen. De academie is dé plek waar jongeren met een beperking opgeleid worden tot ervaringsdeskundigen. Tegelijkertijd, door training en begeleiden, ontwikkelen ze hun 21ste-eeuwse skills voor op de arbeidsmarkt. Als ervaringsdeskundigen geven ze pitches en delen hun ervaringsverhaal, bijvoorbeeld met een interactief gesprek, aan werkgevers, professionals, studenten en peers. Ze vertellen over hoe het is om te leven, te studeren en te werken met een beperking.  

De missie van de Realisten Academie om iedereen gelijke kansen te geven is drieledig:

  1. Jongeren met een beperking bestrijden vooroordelen en activeren werkgevers, het onderwijs en peers om inclusiever te denken en te doen.
  2. Jongeren met een beperking krijgen een realistischer beeld van hun eigen talenten en (on)mogelijkheden, breiden hun netwerk uit en ontwikkelen vaardigheden voor op de huidige arbeidsmarkt.
  3. Landelijke aanpak met regionale impact. Lees hierover meer.

Wie zijn wij?

De Realisten Academie 2.0 is een initiatief van CNV Jongeren, Expertisecentrum inclusief onderwijs (ECIO), Onbeperkt aan de Slag en Stichting Alexander. Het project wordt mogelijk gemaakt door ZonMw. Samen werken we hard om van de 'Realisten Academie: de inclusie-makers' een succes te maken. Onze kennismakers en trainers dragen hier dagelijks aan bij door het geven van trainingen, verbinden van jongeren en het faciliteren van voorlichtingen.

Wil jij meedoen aan de Realisten Academie 2.0? Als Realist of organisatie? Neem dan contact met ons op.