Hoe word ik Realist?

Hoe word ik Realist?

Als Realist zet jij je in voor een gelijkwaardige arbeidsmarkt. Met jouw persoonlijke verhaal inspireer en activeer je anderen. Met de 'Realisten Academie 2.0 de inclusie-makers' helpen wij jou daarbij. We leiden je professioneel op, helemaal passend bij jouw persoonlijke situatie. Zo doe je tegelijkertijd ook arbeidsmarktvaardigheden op. Je staat er niet alleen voor. De trainers zijn toegankelijk voor al je vragen. Deelname aan de Realisten Academie: de inclusiemakers is gratis. Je maakt vrienden, je vergroot je vaardigheden en netwerk. Bovendien wordt je inzet en motivatie ook financieel beloond. Dus pak die kans en word Realist!

“Door de Realisten Academie 2.0 ben ik echt gaan ervaren dat ik er toe doe en er mag zijn en iets kan betekenen voor een ander en dat ik niet een ander altijd tot last ben” – Realist 

Voor wie is de Realisten Academie: de inclusiemakers?

De Realisten Academie is voor en door jongeren met een verstandelijke, psychische en/of lichamelijke beperking tussen de 14 en 27 jaar. Dus ben je scholier, student of starter op de arbeidsmarkt, nieuwsgierig en leergierig en wil je met jouw persoonlijke verhaal anderen inspireren en activeren? Doe dan mee: een win-win wanneer de maatschappij zich inzet voor deze jongeren en vice versa. Zowel individueel of als school aanmelden, is mogelijk. Wil jij mee doen met je hele klas vanuit het speciaal onderwijs? Dat kan, stuur dan een e-mail naar info@realistenacademie2-0.nl.

De Realisten Academie: de inclusie-makers in het kort

In een periode van zes maanden krijg je een professionele training, ontwikkel je jezelf, vergroot je jouw kansen op de arbeidsmarkt en bouw je een groot – sociaal en professioneel – netwerk op. Je gaat ‘op pad’: je gaat bij organisaties langs om jouw persoonlijk verhaal te vertellen of te pitchen. En als je wilt, kan een buddy jou begeleiden. Lees ook de succesverhalen! 

Wat levert het je op als Realist 2.0?

  • Je wordt opgeleid met professionele keuzemodules tijdens de basistraining, passend bij jouw persoonlijke situatie.
  • Je doet inspiratie op met het volgen van inspirerende masterclasses en online webinars.
  • Je deelt je persoonlijke verhaal of geeft een pitch bij minimaal vier organisaties. Dit kunnen bedrijven of scholen zijn.
  • Ter afsluiting organiseren we een feestelijk eindevenement. Met de activiteiten bouw je een groot – sociaal en zakelijk – netwerk op.
  • Je ontvangt een vrijwilligersvergoeding en een Europass-certificaat. Op dit certificaat staan de competenties die je behaald hebt door dit traject af te ronden. Dit is een mooie toevoeging voor op je CV, wanneer je gaat solliciteren.

Lees meer over wat je kan verwachten als je deelneemt als Realist.