Begeleiding

Begeleiding

Als je een arbeidsbeperking hebt en je bent op zoek naar een baan, dan kan je begeleiding van jouw gemeente krijgen. De gemeente kijkt samen met jou welke ondersteuning je nodig hebt om een baan te vinden. Bij voorkeur bij een reguliere werkgever. Hierbij gaat de gemeente uit van wat je kan. Als je een uitkering van het UWV hebt, kan het UWV jou begeleiden bij het vinden van werk.

Begeleiding naar een baan voor jongeren met een arbeidsbeperking

Aanpassing van je werkplek

Een werkgever kan een vergoeding krijgen voor aanpassingen aan de werkplek voor werknemers met een arbeidsbeperking. Het kan gaan om ‘niet-meeneembare voorzieningen’, zoals een traplift of deuren die vanzelf opengaan. Het kunnen ook ‘meeneembare voorzieningen’ zijn. Zoals een aangepaste bureaustoel of een braille-regel voor blinde of slechtziende werknemers.

Jobcoaching

De jobcoach helpt je bij het inwerken met begeleiding op de werkvloer. Als je een uitkering van het UWV krijgt, dan kun je daar informeren over ondersteuning door een jobcoach. Anders kan je ook contact met je gemeente opnemen.

Loonkostensubsidie

Werkgevers kunnen loonkostensubsidie aanvragen als je minder dan het minimumloon kan verdienen. De loonkostensubsidie vergoedt het verschil tussen loonwaarde en minimumloon.

Beschut werk

Beschut werk wil zeggen dat je uitgebreide begeleiding en aanpassing van je werkplek krijgt.

Financieel cv

Werkgevers kunnen vaak gebruikmaken van financiële voordelen wanneer ze arbeidsbeperkten in dienst nemen. Met behulp van tool ‘het financieel cv’ kunnen arbeidsbeperkten een overzicht maken van deze voordelen. Zo weet de werkgever waar hij of zij recht op heeft bij het in dienst nemen.

Ondersteuning vanuit de Realisten Academie 2.0

Wil je werken aan je persoonlijke en professionele vaardigheden zodat je je beter kunt voorbereiden voor jouw stap naar de arbeidsmarkt ? Neem dan deel aan de Realisten Academie 2.0. We leiden je gratis op tot Realist. Vind je het leuker om jongeren met een arbeidsbeperking te begeleiden als Buddy? Dat kan ook. Zowel de Realist als Buddy krijgen begeleiding en training als boost voor hun persoonlijke en professionele vaardigheden. Meld je ook aan!

Neem contact met ons op voor meer informatie

Heb je vragen over wat de mogelijkheden zijn? Kijk dan alvast eens rond op de website of neem direct contact met ons op. Lees ook de ervaringen van anderen die je al voor zijn gegaan. Neem je deel aan de Realisten Academie 2.0, dan kan je dit eenvoudig combineren naast bijvoorbeeld jouw studie.