Wat kan een Realist voor een organisatie betekenen?

Wat kan een Realist voor een organisatie betekenen?

Jongeren met een arbeidsbeperking – Realisten – zijn ervaringsdeskundigen die hun unieke kijk op de arbeidsmarkt uitdragen bij bedrijven en scholen. Dit kan in de vorm van een korte pitch of een ervaringsverhaal met prikkelende stellingen. Wat kan een Realist betekenen voor jouw organisatie?

Inclusief denken en doen

Het ontwikkelen van een beleid rondom het aannemen van mensen met een arbeidsbeperking kan een uitdaging zijn. Belangrijk in zo’n veranderproces is draagvlak creëren. Dit houdt in dat er vanuit collega’s en studenten steun is om meer inclusief te denken en doen. Daarvoor is het van belang om het thema onder de aandacht te brengen, het belang van ‘kansen voor iedereen’ te benadrukken en een gezamenlijke visie hierop te creëren. Een jongere met een arbeidsbeperking uitnodigen om een persoonlijk verhaal te vertellen kan daarbij helpen.

Niet over elkaar praten, maar met elkaar

Naast het delen van een persoonlijk verhaal van een jongere met een arbeidsbeperking is de onderlinge verbinding onmisbaar. Door een Realist uit te nodigen zorg je ervoor dat er binnen je organisatie niet óver mensen met een arbeidsbeperking gepraat wordt, maar mét hen. Op die manier proberen we taboes te doorbreken.

Nodig een Realist uit

Wil je ook jouw studenten of collega’s inspireren? Help mee om de inclusie van de jongeren met een beperking op de arbeidsmarkt te bevorderen en meld je aan als school of bedrijf!