Kweek-pools voor Realisten

Kweek-pools voor Realisten

Hoe leuk is het om als Realist in contact te blijven met andere Realisten! Dat kan met een kweek-pool. Dit is een regionaal netwerk van Realistenjongeren dat ongeveer vijf keer per jaar samenkomt. Dat kan fysiek of digitaal, op een handige centraal gelegen plek, bijvoorbeeld bij het treinstation, café, bibliotheek of misschien bij iemand thuis. Met een kweek-pool kan je ook je netwerkcontacten verder opbouwen en heb je meer baankansen.

Kweek-pools voor meer kansen op de arbeidsmarkt

Het is belangrijk dat je als jongere met een beperking zichtbaar bent in de regio. En dat je inzicht krijgt in de kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Met regionale groepen, die we kweek-pools noemen, brengen we realisten met elkaar in contact. We zorgen ook voor netwerken waarbij jij als Realist in contact komt met bedrijven en instanties in je eigen regio. Hierdoor nemen je kansen op een baan sterk toe.

Hoe ziet een kweek-pool eruit?

In principe organiseren de Realisten de kweek-pool helemaal zelf. Tijdens de eerste twee of drie bijeenkomsten word je door de organisatie van de Realisten Academie ondersteund om als kweek-pool goed van start te kunnen gaan. Je maakt bijvoorbeeld duidelijk afspraken over hoe en waar je met elkaar afspreekt, wie het initiatief neemt (vaste voorzitter of wisselend) en hoe je het programma vormgeeft. Als je wilt, brengen we je ook in contact met regionale instanties en organisaties. Uiteindelijk gaat de kweek-pool helemaal op eigen benen staan. Zo zorgen we ervoor dat de MDT ‘Realisten Academie’ blijft bestaan en werken we samen met jou aan meer inclusie.

Praktische informatie

  • De kweek-pools zijn voor (oud-)deelnemers van de Realisten Academie.
  • Een kweek-pool kan binnen alle provincies in Nederland worden opgezet.
  • Er zitten tussen de 6 en 25 jongeren in een kweek-pool. 
  • Deelname aan een regionale kweek-pool is gratis. 
  • In de kweek-pool bespreek je bijvoorbeeld een probleem waar je tegen aanloopt of een vraag die iemand heeft. Zo blijf je contact houden en kan je jouw ervaringen delen. Iedereen die met de Realisten Academie heeft meegedaan (op school of individueel) kan meedoen met een regionale kweek-pool.

Meer informatie

Wil je meer weten over de kweek-pools? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je er graag meer over. Je kan je ook direct aanmelden voor een kweek-pool!