Goed voorbereid is het halve werk!

Goed voorbereid is het halve werk!

student-ervaringsverhaal

Jongeren met een arbeidsbeperking, die zich beter willen voorbereiden op hun stap naar de arbeidsmarkt, kunnen gratis deelnemen aan de Realisten Academie: de inclusie-makers. Als Realist krijgen ze een realistisch beeld van hun talenten en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd zetten zij zich in voor een gelijkwaardige arbeidsmarkt met hun persoonlijke verhaal. 

Vera had haar studie aan de universiteit van Utrecht al bijna afgerond. Op Facebook las Vera over de mogelijkheden van de Realisten Academie. Om goed voorbereid te zijn op de arbeidsmarkt én omdat ze het leuk vond om wat bij te leren, nam ze als Realist deel aan de Realisten Academie: de inclusie-makers. Een korte terugblik van Vera:

Leren pitchen

“Met verschillende trainingen leerde ik hoe ik een korte pitch over mezelf kon geven. Ik heb de  pitches bij verschillende bedrijven gegeven. Door het te doen, leerde ik steeds bij. Ik kon daarom ook steeds beter mijn verhaal vertellen en in gesprek gaan met de mensen aan wie ik de pitch gaf. Het heeft mij veel gebracht. Ik voel me meer zelfverzekerd en kan het dan ook iedereen aanraden. Ook kwam ik door het pitchen in contact met verschillende werkgevers. Dit bood mij een groot netwerk. Dus wie weet, helpt het mij om na mijn studie een leuke baan te vinden.

Keuzemodules voor meer studiesucces

Ik heb verschillende modules gevolgd, die aansloten bij mijn wensen. Deze waren zeer nuttig. Ik heb onder andere de keuzemodule Time Management gevolgd. Hier kreeg ik tips over hoe ik focus moet houden, bijvoorbeeld tijdens het studeren. Maar ook hoe je zorgt voor minder uitstelgedrag en het maken van een goede tijdsplanning.

Tip voor jongeren met een arbeidsbeperking

Mijn ervaringen met de Realisten Academie: de inclusie-makers zijn erg positief. Ik raad dan ook alle jongeren met een arbeidsbeperking aan om hieraan deel te nemen. Je werkt aan je persoonlijke én professionele ontwikkeling. Je staat steviger in je schoenen, praat makkelijker over je beperking, kortom: je bent beter voorbereid op de stappen die je gaat zetten op de arbeidsmarkt.”