Europass certificaat voor vrijwilligers

Europass certificaat voor vrijwilligers

Iets doen voor een ander, zonder er iets voor terug te krijgen. Dat is vrijwilligerswerk. Ook levert het jou wat op. Met jouw deelname aan de Realisten Academie: de inclusie-makers vergroot jij je kennis en vaardigheden. Het Europese Europass certificaat maakt zichtbaar wat je als Realist of Buddy hebt geleerd. Een mooi opstapje naar een betaalde baan.

Hoe ziet een Europass certificaat eruit?

Het Europass certificaat voor vrijwilligers beschrijft de ervaringen en vaardigheden die jij hebt opgedaan. Dit geeft een goed overzicht van jouw kwaliteiten. Hiermee kan je jezelf beter presenteren, bijvoorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek. Het Europass Certificaat voor vrijwilligers geeft onder andere informatie over:

  • de organisatie waarvoor je als vrijwilliger hebt gewerkt.
  • het soort werk wat je gedaan hebt.
  • de periode waarin je het vrijwilligerswerk hebt gedaan.
  • de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan.

Solliciteren

Als je gaat solliciteren, is het belangrijk dat je laat zien wat je kan en wat je ervaringen zijn. Je stuurt de Europass voor vrijwilligers - als aanvulling op je cv - mee bij jouw sollicitatie. Een toekomstige werkgever krijgt daarmee onafhankelijke informatie over jouw kennis en vaardigheden. De Europass voor vrijwilligers is namelijk ingevuld en ondertekend door de organisatie van de Realisten Academie: de inclusie-makers.

 

Meld je direct aan als Realist of Buddy!