Word Realist 2.0

Vind je het lastig om met een arbeidsbeperking een passende baan te vinden? Wil jij je inzetten voor een gelijkwaardige arbeidsmarkt? Wil je met jouw verhaal anderen inspireren en activeren? Met de Realisten Academie 2.0 helpen wij jou daarbij. We leiden je professioneel op, helemaal passend bij jouw persoonlijke situatie. Zo doe je tegelijkertijd ook arbeidsmarktvaardigheden op. Je staat er niet alleen voor. De trainers zijn toegankelijk voor al je vragen en daarnaast kan je dit traject met een buddy doorlopen. Deelname aan de Realisten Academie 2.0 is gratis. Je maakt vrienden, je vergroot je vaardigheden en netwerk. Bovendien wordt je inzet en motivatie ook financieel beloond. Dus pak die kans en word Realist!

Door de Realisten Academie 2.0 ben ik echt gaan ervaren dat ik er toe doe en er mag zijn en iets kan betekenen voor een ander en dat ik niet een ander altijd tot last ben.

Realist

Voor wie is de Realisten Academie 2.0?
De Realisten Academie 2.0 is voor en door jongeren met een verstandelijke, psychische en/of lichamelijke beperking tussen de 14 en 27 jaar. Dus ben je scholier, student of starter op de arbeidsmarkt, nieuwsgierig en leergierig en wil je met jouw persoonlijke verhaal anderen inspireren en activeren? Doe dan mee: een win-win wanneer de maatschappij zich inzet voor deze jongeren en vice versa. Zowel individueel of als school aanmelden, is mogelijk. Wil jij mee doen met je hele klas vanuit het speciaal onderwijs? Dat kan, stuur dan een e-mail naar info@realistenacademie2-0.nl.

De Realisten Academie 2.0 in het kort

In een periode van 6 maanden krijg je een professionele training, ontwikkel je jezelf, vergroot je jouw kansen op de arbeidsmarkt en bouw je een groot – sociaal en professioneel – netwerk op. Je wordt daarbij gekoppeld aan een buddy. Een maatje die jou begeleidt. Vervolgens ga je ‘op pad’: je gaat bij organisaties langs om jouw persoonlijke verhaal en ervaringen te vertellen of te pitchen.

Wat levert het je op als Realist 2.0?

 • Je wordt opgeleid met professionele keuzemodules tijdens de basistraining, passend bij jouw persoonlijke situatie.
 • Je doet inspiratie op met het volgen van inspirerende masterclasses en online webinars.
 • Je deelt je persoonlijke verhaal of geeft een pitch bij minimaal vier organisaties. Dit kunnen bedrijven of scholen zijn.
 • Ter afsluiting organiseren we een feestelijk eindevenement. Met de activiteiten bouw je een groot – sociaal en zakelijk – netwerk op.
 • Je ontvangt een vrijwilligersvergoeding en een Europass-certificaat. Op dit certificaat staan de competenties die je behaald hebt door dit traject af te ronden. Dit is een mooie toevoeging voor op je CV, wanneer je gaat solliciteren.

Tips

 • Lees ook de ervaringen van drie Realisten. Zij vertellen over wat de deelname aan de Realisten Academie 2.0 hen heeft gebracht.
 • Download de flyer voor meer informatie.

Meld je hier aan:


  JaNee

  Comments are closed.

  Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support