Word buddy!

Ben je een jongere (met of zonder beperking) en op zoek naar een stage, vrijwilligerswerk of werkervaring? En vind je het leuk om een jongere met een arbeidsbeperking, de Realist 2.0 te begeleiden? Dit kan iemand zijn die bij jou in de buurt woont, een vergelijkbare studie volgt, dezelfde interesses heeft of jullie leervragen sluiten goed bij elkaar aan. Je helpt de Realist met bijvoorbeeld praktische ondersteuning.

De Realist geeft vier pitches bij een regionale organisatie of een onderwijsinstelling. Je denkt mee en bent een luisterend oor. Gelijkwaardigheid staat centraal. Jij helpt de realist met een leervraag. Maar de realist kan jou ook helpen met een leervraag. Samen bepalen jullie hoe je het traject vormgeeft. Jullie leren elkaars wereld kennen tijdens de sociale activiteiten en doen samen maatschappelijke ervaring op. Tijdens een startbijeenkomst maak je kennis met de andere deelnemers. Samen met jullie bouwen wij aan een inclusieve samenleving.

Herken jij je in dit profiel?

 • Je bent een jongere tussen de 18 en 27 jaar.
 • Je wilt iets doen voor een gelijkwaardige arbeidsmarkt.
 • Je wilt iets doen dat aansluit bij jouw interesses.

Alle activiteiten van intake, waar we je wensen bespreken, tot en met het feestelijke eindevent kosten je ongeveer 80 uur van je eigen tijd, gedurende een periode van ongeveer 5 maanden.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een online toolkit voorafgaand aan je start als buddy.
 • Gratis volgen van professionele keuzemodules.
 • Begeleiding tijdens je rol als buddy.
 • Het Europass vrijwilligerscertificaat. Een officieel document waarin jouw vaardigheden en ervaringen zijn vastgelegd: een mooie aanvulling voor op je cv en te gebruiken als opstapje naar een betaalde baan.
 • Het samen optrekken met de Realist is een unieke ervaring, waar ook jij weer van leert.

Meer informatie vind je in de buddy-flyer.

Meld je hier aan:

  Comments are closed.

  Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support