Basistraining

Basistraining

Als jongere t/m 30 jaar leiden we je op tot Realist 2.0. Als Realist ga je op pad. Je geeft een pitch of je deelt je persoonlijke verhaal bij bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen. Jij gaat mensen meenemen in jouw ervaringen. Een mooi moment om te laten zien wat jouw kwaliteiten zijn en hoe jij deze kwaliteiten inzet. Met de basistraining bereiden we je voor zodat je beslagen ten ijs komt. Hieronder vertellen we in het kort wat je bij deze training kan verwachten.

Kwaliteiten en leerdoelen

Vooraf aan de training ga je de volgende vragen beantwoorden:

  • Wie ben ik?
  • Wat kan ik?
  • Wat wil ik?
  • Wat heb ik daarvoor nodig?

Wat zijn de eigenschappen die jou maken tot wie je bent? Wat zijn je sterke eigenschappen of wat zijn je valkuilen. Aan de hand van het kernkwadrant brengen dit bij jou in beeld. Het kernkwadrant is een model dat karaktereigenschappen, leerpunten en gevoeligheden van mensen inzichtelijk maakt. Om je leerdoelen in kaart te brengen gebruiken we de SMART-methode. Deze methode zorgt ervoor dat je jouw leerdoel specifiek kan benoemen, meetbaar kan maken, weet wat acceptabel is, zorgt dat je leerdoel realistisch is en gebonden is aan tijd. Tijdens de training werken we samen een voorbeeld uit en gaan we aan de slag met het SMART maken van jouw leerdoelen.

De trainingen

Het niveau van de training is afhankelijk van je kennis en opleiding. Met een open inschrijving krijg je vier trainingen van ieder drie uur. Ook v(s)o-scholen kunnen zich opgeven.

Met de klas

Met de Realisten Academie verzorgen we ook trainingen op jouw onderwijsinstelling. Bijvoorbeeld voor een hele klas of een groep van een onderwijsinstelling. Dit zijn acht lessen van ieder een uur. Data en tijden van de trainingen worden met de onderwijsinstelling afgestemd. Na de basistraining kunnen alle deelnemers verder expertise opbouwen met het volgen van verschillende modules naar eigen keuze. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Individueel

De trainingen vinden altijd plaats in de middagen en zijn online. Dit zijn vier trainingen van elk drie uur. Met modules naar eigen keuze kan je verder jouw expertise opbouwen. Lees hier meer over deelname als Realist aan de Realisten Academie.

Interesse?

Wil je deelnemen aan de training met je klas, groep of alleen? Stuur ons dan een berichtje. We informeren je dan over de datum wanneer de volgende trainingen starten of we bij jou op school de trainingen kunnen verzorgen.