RealistenRaad voor inclusief werkgeverschap: oproep voor organisaties

RealistenRaad voor inclusief werkgeverschap: oproep voor organisaties

Jongeren met een arbeidsbeperking ervaren dat zij minder snel een baan vinden dan anderen. Zij staan nog te vaak aan de zijlijn. Met het huidige tekort aan arbeidskrachten is het in ons aller belang om hun potentieel te benutten. De RealistenRaad draagt hieraan bij met het creëren van een toegankelijke verbinding tussen jongeren met een beperking en inclusieve werkgevers. Ben je als organisatie maatschappelijk betrokken en sta je open voor inclusief werkgeverschap? Maar je weet nog niet goed hoe je dit aanpakt? Start dan een RealistenRaad.

RealistenRaad voor organisaties en (regionale) overheden

Een RealistenRaad adviseert een bedrijf of bijvoorbeeld een gemeente over de vraag wat deze kan doen om meer inclusief te worden. In de RealistenRaad participeren jongeren met een ondersteuningsvraag. Zij gaan in gesprek met een leidinggevende van uw organisatie; delen inzichten en geven adviezen aan de organisatie over wat je kunt doen om inclusiever te worden. Het doel is het samen vormgeven van inclusief werkgeverschap voor duurzame inzetbaarheid van jongeren met een arbeidsbeperking. De RealistenRaad bestaat uit minimaal drie en maximaal zeven jongeren met een functiebeperking of ondersteuningsvraag. Zij worden begeleid door een inclusiespecialist van de Realisten Academie. De RealistenRaad komt ongeveer vijf keer per jaar bijeen. De eerste groep is inmiddels gestart in Rotterdam.  

Wat levert het je als organisatie op?

Naast inzichten, adviezen en praktische handvatten om inclusief werkgeverschap te realiseren, draag je tevens bij aan duurzame inzetbaarheid van personeel.

Wat is de investering van je organisatie?

Een deel van de investering wordt gedekt vanuit het project Maatschappelijke diensttijd. Op basis van 50%-50% draag je als organisatie zelf bij in de investering. De investering is afhankelijk van de grootte van het project en de ondersteuning die je hierbij nodig hebt. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Waar zijn Realistenraden gestart?

Op dit moment zijn RealistenRaden volop in ontwikkeling. We zijn gestart in Rotterdam. Het doel is om ook te starten in minimaal twee andere regio’s. Wil je in jouw bedrijf of organisatie graag een RealistenRaad starten? Neem dan contact met ons op via info@realistenacademie2-0.nl.

Realisten Academie: de inclusie-makers

De RealistenRaad is een van de initiatieven van de Realisten Academie: de inclusiemakers. Het MDT-project geeft jongeren met een arbeidsbeperking inzicht in hun kansen en mogelijkheden, zodat zij weten waar hun krachten en uitdagingen liggen. Hun unieke en onmisbare kijk op werk delen ze vervolgens met organisaties en scholen dat bijdraagt aan positieve beeldvorming en het doorbreken van taboes rondom arbeidsbeperkingen.

Download hier de flyer over de RealistenRaad voor organisaties.