RealistenRaad voor inclusief werkgeverschap: oproep voor jongeren met een arbeidsbeperking

RealistenRaad voor inclusief werkgeverschap: oproep voor jongeren met een arbeidsbeperking

Als jongere met een arbeidsbeperking is het vaak lastiger om een baan te vinden dan anderen. Met de RealistenRaad willen we dit probleem aanpakken. Als jongere met een arbeidsbeperking ga je samen met organisaties aan de slag voor meer arbeidsmarktkansen. Want jij als ervaringsdeskundige weet wat nodig is om zonder belemmering te kunnen werken.  

Neem ook deel aan een RealistenRaad

Als jongere met een arbeidsbeperking nodigen we je van harte uit om je aan te sluiten bij een RealistenRaad. In een RealistenRaad ga je in gesprek met een leidinggevende van een bedrijf of organisatie; je deelt inzichten en je geeft adviezen aan de organisatie over wat zij kunnen doen om inclusiever te worden. Het doel is het samen vormgeven van inclusief werkgeverschap voor duurzame inzetbaarheid van jongeren met een arbeidsbeperking. Voordat je deelneemt, gaan we nog met jou in gesprek over de doelen en verwachtingen van jouw deelname. Alle deelnemers krijgen training om hun rol goed in te kunnen vullen. Heb je eerder deelgenomen aan de Realisten Academie 2.0? Dan heb je zelfs een streepje voor omdat je al enige basistraining hebt gehad die belangrijk is bij het invullen van je rol. Als deelnemer word je tijdens het gehele traject begeleid door een inclusiespecialist van de Realisten Academie: de inclusie-makers.

Wat is jouw investering?

Een RealistenRaad komt ongeveer vijf keer per jaar bijeen. Daarnaast is er voorbereidingstijd en werk je zelfstandig. Houd rekening met een tijdsinvestering van in totaal 80 uur. Deelname aan de RealistenRaad is gratis.

Wat levert het je op?

Als lid van de RealistenRaad ontvang je een vrijwilligersvergoeding en ook een MDT-certificaat. Je komt in contact met organisaties uit jouw regio, deelt ervaringen met andere jongeren met een arbeidsbeperking én je draagt bij aan een inclusieve arbeidsmarkt.

Waar zijn Realistenraden gestart?

Op dit moment zijn Realistenraden nog volop in ontwikkeling. We zijn gestart in Rotterdam. Het doel is om ook te starten in twee andere regio’s. Wil je graag een RealistenRaad starten ergens in Nederland? Neem dan contact met ons op via info@realistenacademie2-0.nl.

Realisten Academie: de inclusie-makers

De RealistenRaad is een van de initiatieven van de Realisten Academie: de inclusiemakers. Het MDT-project geeft jongeren met een arbeidsbeperking inzicht in hun kansen en mogelijkheden, zodat zij weten waar hun krachten en uitdagingen liggen. Hun unieke en onmisbare kijk op werk delen ze vervolgens met organisaties en scholen dat bijdraagt aan positieve beeldvorming en het doorbreken van taboes rondom arbeidsbeperkingen.

Download hier de flyer over de RealistenRaad voor jongeren.