Kweek-pools voor Realisten – Meld je aan!

Kweek-pools voor Realisten – Meld je aan!

Ben jij inmiddels Realist en wil je graag in contact blijven met andere Realisten? En wil je daarnaast ook jouw netwerkcontacten verder opbouwen en je baankansen vergroten? Meld je dan aan voor een kweek-pool: een regionaal netwerk van Realistenjongeren dat ongeveer vijf keer per jaar samenkomt. Dit kan fysiek of digitaal, op een handige centraal gelegen plek, bijvoorbeeld bij het treinstation, café, bibliotheek of misschien bij iemand thuis. 

Kweek-pools voor meer arbeidsperspectief

Het is belangrijk dat jongeren met een beperking zichtbaar zijn in de regio. En dat zij inzicht krijgen in de kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Met regionale groepen, die we kweek-pools noemen, zorgen we dat realisten met elkaar in contact komen. En zorgen we voor netwerken waarbij jij als Realist in contact komt met bedrijven en instanties in je eigen regio. Hierdoor nemen je kansen op een baan sterk toe.

Hoe ziet een kweek-pool eruit?

In principe organiseren de Realisten de kweek-pool helemaal zelf. Tijdens de eerste twee of drie bijeenkomsten word je door de organisatie van de Realisten Academie ondersteund om als kweek-pool goed van start te kunnen gaan. Je maakt bijvoorbeeld duidelijk afspraken over hoe en waar je met elkaar afspreekt, wie het initiatief neemt (vaste voorzitter of wisselend) en hoe je het programma vormgeeft. Als je wilt, brengen we je ook in contact met regionale instanties en organisaties. Uiteindelijk gaat de kweek-pool helemaal op eigen benen staan. Zo zorgen we ervoor dat de MDT ‘Realisten Academie’ blijft bestaan en werken we samen met jou aan meer inclusie.

Praktische informatie

  • De kweek-pools zijn voor (oud-)deelnemers van de Realisten Academie.
  • Een kweek-pool kan binnen alle provincies in Nederland worden opgezet.
  • Er zitten tussen de 6 en 25 jongeren in een kweek-pool. 
  • Deelname aan een regionale kweek-pool is gratis. 
  • In de kweek-pool bespreek je bijvoorbeeld een probleem waar je tegen aanloopt of een vraag die iemand heeft. Zo blijf je contact houden en kan je jouw ervaringen delen. Iedereen die met de Realisten Academie heeft meegedaan (op school of individueel) kan meedoen met een regionale kweek-pool.

Meer informatie

Wil je meer weten over de kweek-pools? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je er graag meer over.