Inspiratie-event voor Realisten - 21 juni 2023

inspiratie

Inspiratie-event voor Realisten - 21 juni 2023

Op 21 juni a.s. organiseren we het inspiratie-event voor Realisten. Een middag vol inspiratie, netwerkmogelijkheden en gezelligheid. De Realisten, jongeren met een ondersteuningsbehoefte, kunnen hier elkaar ontmoeten, ervaringen delen en terugblikken op hun deelname aan de Realisten Academie 2.0: de inclusie-makers. We hebben verschillende activiteiten, zoals een gastspreker die een interessante lezing verzorgt. Ook kunnen de Realisten deelnemen aan een workshop. Kortom, voor iedereen is er wat te doen. Schrijf je in via deze link!

Wat gaan we doen?

13:45-14:00  Inloop

14:00-14:15   Opening 

Een warm welkom door de organisatie.

14:15-14:45   Lezing | Eva Eikhout

  • Eva kun je kennen als programmamaker en presentatrice bij o.a. BNNVARA. Ze is geboren met een afwijking aan haar ledenmaten.
  • Vanaf haar 16e gaat Eva door een rouwproces omdat ze verlangt naar volledige armen en benen, wat zij nooit zal krijgen.
  • Gedurende de jaren realiseert ze zich dat de wereld zich niet zal aanpassen aan haar, dus leert ze op creatieve wijze de bureaucratische systemen te navigeren en de regie over haar eigen leven te behouden.
  • Ze ontdekt ook dat iedereen op een bepaalde manier beperkt wordt, zelfs zonder fysieke beperkingen.
  • Het is echter de kunst om er dan zelf voor te zorgen dat je het roer in handen houdt, want alleen dan bereik je je doelen.

14:45-15:15   Pauze 

Tijdens de pauze is er een informatiemarkt met o.a. een fotograaf en een expert voor al je vragen op het gebied van werken met arbeidsbeperking, inkomen en uitkering. Uiteraard kun je ook even ontspannen met een drankje of even opladen in de stilteruimte.

15:15-16:00   Workshop | Word een Master in falen!

Veel mensen willen succesvol zijn en ervaren prestatiedruk. Dit verhoogt de angst om te falen, het stimuleert stress en het beperkt onze groei en leermogelijkheden. Tijdens deze workshop leert het Instituut voor Faalkunde je dat je fouten mag en kan maken en hoe je hiervan leert. Durf het allerbeste uit jezelf te falen!

16:00-17:00   Borrel

Tijd om met elkaar ervaringen uit te wisselen onder het genot van een hapje en een drankje.

Tijdens de borrel is er ook een informatiemarkt met o.a. een fotograaf en een expert voor al je vragen op het gebied van werken met arbeidsbeperking, inkomen en uitkering. Je kunt ook even opladen in de stilteruimte.

Wil je ook Realist worden?

Je kan je individueel opgeven voor de Realisten Academie. Ook kan je als groep of klas vanuit je onderwijsinstelling deelnemen. De Realisten Academie verzorgt dan gastlessen op de locatie van je onderwijsinstelling. 

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.