Nieuws

Terugblik | Het uur van de inclusie

Al ruim 70 jongeren met een arbeidsbeperking zijn het afgelopen half jaar opgeleid tot Realist 2.0. Wat hebben we geleerd? Welke stappen zijn gezet? Hoe pakken we hierop door? Samen met 70 deelnemers, waaronder de nieuwe Realisten 2.0, werkgevers, beleidsmakers en professionals uit het onderwijsveld maakten we op donderdag 3 juni tijdens ‘Het uur van de inclusie’ de balans op. Daarbij zoomden we in op de kansen en mogelijkheden met de opgedane ervaringen tijdens de opleiding van de Realisten Academie 2.0. Lees meer.

Interview met Realisten Vera, Sandra en Noor

UWV PERSPECTIEF sprak met drie van onze Realisten! Alle jongeren met een beperking verdienen een eerlijke kans op de arbeidsmarkt. Helaas is dat in de praktijk nog steeds niet altijd het geval. De Realisten Academie 2.0 geeft handvatten aan jongeren met een beperking om zelf hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Daarnaast leren ze om pitches en voorlichtingen te geven bij bedrijven om hen te inspireren en de meerwaarde van jongeren met een arbeidsbeperking te laten zien. Lees meer.

Persbericht | Kick-off Realisten Academie 2.0!

Een gelijkwaardige arbeidsmarkt is waar we van dromen. De realiteit wijst echter uit dat we daar nog niet zijn. Jongeren met een (arbeids)beperking krijgen nog niet dezelfde kansen als jongeren zonder beperking. De Realisten Academie 2.0 moet hier verandering in brengen. Vandaar dat we met vijf partijen, Emma at Work, Expertisecentrum inclusief onderwijs (ECIO), Onbeperkt aan de Slag, Stichting Alexander en CNV Jongeren, de samenwerking aangaan en de Realisten Academie 2.0 lanceren. Lees meer.

Comments are closed.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support